Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen, klik op een vraag om het antwoord te zien.

Heb ik een douche naast de sauna nodig?

Nee, dit is niet nodig. Het is voor u echter wel prettig als de douche in de buurt van de sauna is om af te koelen.
Nee, het is zelfs beter om geen afvoerputje te hebben. Het water hoort in een deel van het putje te blijven staan (normaal om stankoverlast te voorkomen). Omdat het water in de sauna allemaal verdampt gaat een afvoerputje in een sauna juist stinken.
Er zal een lichte stijging van de temperatuur zijn in de omliggende ruimte. Bij een soft-stoombad kan eveneens de luchtvochtigheid wat stijgen. Over het algemeen is dat geen probleem.
Nee, u reguleert het vochtgehalte van de sauna met water uit de bijgeleverde houten emmer met lepel.
Schilder de binnenkant van de sauna in geen geval. Door hoge temperaturen en het werken van het hout zal de verf snel loslaten. Bovendien kan de verf oplosmiddelen bevatten die vrijkomen bij hoge temperaturen. Voor de buitenzijde van de sauna kan elke gewenste afwerking worden toegepast.
Ja en nee. Het verschil tussen een binnen- en een buitensauna is het dak. Een buitensauna kan echt buiten in de regen, zon en sneeuw staan. De binnensauna heeft wel een dak maar dat is niet echt bestand tegen neerslag. U kunt een binnensauna wel onder een afdak plaatsen.
Nee, een 45 mm dikke massieve sauna heeft dezelfde isolatiewaarde als een panelensauna dus is extra isoleren absoluut overbodig.
Wij adviseren u een gladde niet poreuze vloer zoals tegels, vinyl of zelfs laminaat. Kortom een vloer die eenvoudig te reinigen is. De vloer hoeft niet hittebestendig te zijn.
Het antwoord hangt af van het type sauna dat u wilt kopen. Een aantal sauna's heeft krachtstroom nodig: 380 Volt, 16 Amp. 5 x 2,5 mm². Bij ovens van 3kW t/m 3,6 kW kunt u volstaan met: 230 Volt, 16Amp. 3 x 2,5 mm². Voor bekabeling in de sauna is speciale kabel te verkrijgen. Voor het installeren van verlichting, bekabeling en de oven adviseren wij u een professionele installateur in te schakelen.