Bekijk ons assortiment Saunakachels

Bastu sauna’s levert SAWO en Harvia kachels bij de Bastu producten. Veel aspecten bepalen de juiste keuze van een kachel; het benodigde wattage, het formaat van de sauna, waar gaat u de sauna plaatsen en natuurlijk uw persoonlijke wensen aangaande de manier van besturen, het gewenste klimaat en het uiterlijk van de oven. Wij geven u graag advies.

We onderscheiden vier soorten kachels: de ‘gewone’ (electrische) kachel, de houtkachel, de combikachel en de saunakachel op gas.

Elektrische kachel Bastu levert 230 volt, 2 x 230 volt en 400 volt SAWO kachels. Deze zijn geschikt voor alle door Bastu ontworpen en geleverde modellen.

De Finse saunafabrikant SAWO is een van grootste fabrikanten van sauna-ovens en accessoires in de wereld. Een positie die SAWO heeft bereikt door de zeer hoge constante kwaliteit van haar ovens en de grote duurzaamheid ervan. SAWO ovens zijn uitgevoerd met een chroomstalen mantel en worden geleverd met speciale saunastenen.

Houtkachel Bastu levert hout gestookte Harvia kachels. Een hout gestookte saunakachel verwarmt de sauna net zo snel als een elektrische kachel alleen vergt het iets meer inspanning om de kachel op temperatuur te houden. Wat ook belangrijk is: u heeft een rookkanaal en uiteraard een voorraad hout nodig. U kunt het hout zien branden in de kachel. Het kijken en het luisteren naar het knapperende vuur geeft ontspanning. Een hout gestookte kachel is geschikt voor een grotere sauna, er is geen stroom nodig. Bastu sauna’s biedt u diverse modellen afhankelijk van de grootte van de ruimte die u moet verwarmen. Ook moet u rekening houden met een wandbescherming en een bodemplaat.

Combikachel De combikachel wordt geleverd in 230 volt en 400 volt modellen. De combikachel geeft de mogelijkheid om van een droge sauna, een natte sauna, een stoombad of kruidenbad te genieten in dezelfde saunaruimte. U kiest zelf of u een traditioneel saunabad van 70 - 110°C met een relatieve luchtvochtigheid van circa 20%, of een stoombad van maximaal 55°C met een stoomtoevoer die voor een luchtvochtigheid van 40 - 65% zorgt, neemt. Wij vertellen u graag meer over de werking die dit mogelijk maakt.

Saunakachel op gas Hoewel er niets boven de geur en sfeer van een houtgestookte oven gaat wordt er om praktische redenen meestal voor een elektrische oven gekozen. Een gasgestookte oven is een prima oplossing voor situaties waar geen of onvoldoende elektra voorhanden is. Deze nieuwe multifunctionele kachel is geheel rookvrij en zorgt voor een snelle verwarming van uw sauna. De oven is compact, makkelijk te vervoeren en is ontwikkeld voor een optimale sauna-ervaring. De ovens zijn volledig gemaakt van robuust RVS. en ze zijn met vakmanschap in Finland geproduceerd.

Wij adviseren u om uw elektrische saunakachel te laten aansluiten door een erkend elektricien.