Een sauna bouwen doe je van hout. Bij Bastu sauna's gebruiken wij alleen de beste houtsoorten voor onze sauna modellen. Wij streven ernaar om uitsluitend hout te gebruiken uit de duurzaam beheerde bossen van Scandinavië.

Welke houtsoorten gebruiken wij?

. De meest gebruikte houtsoort voor wanden en plafond is Nordische Fichte. Nordische Fichte is hout van een fijnspar. In Scandinavië groeien deze bomen langzamer door het koude klimaat. Door de langzame groei zitten de jaarringen dichter bij elkaar dan van een fijnspar uit Midden- en Zuid-Europa. Door de compacte jaarringen is deze houtsoort zeer geschikt voor de sauna. Het hout wordt speciaal gedroogd naar een vochtpercentage van 8 tot 10%.

Espen . Naast de Nordische Fichte gebruiken wij ook vaak de zo goed als noestvrije Espen, een lichtkleurige houtsoort van de Populier. Dit houtsoort geeft uw sauna een rustige maar vooral luxe uitstraling.

Hemlock . Eigenlijk moeten we zeggen Canadees hemlock. Het hout dat daar groeit bevat nauwelijks hars en is dus perfect te gebruiken voor de sauna. Hemlock is een wat donkere houtsoort dan Nordische Fichte of Espen.

. Voor de meer stijlvolle afwerking van de sauna wordt Espenhout gebruikt of de uit Afrika afkomstige Abachie. Deze twee houtsoorten hebben een zeer fijne structuur en zijn bijna noest- en harsvrij. Bij hoge temperaturen voelt een interieur gemaakt van Abachie of Espen niet heet aan.